Cafeaua, această licoare savuroasă, a devenit atât
de populară ca
băutură, încât consumul nostru de cafea este acum considerat a fi o treime din
consumul total de lichide pe care îl utilizăm peste zi. „Vrăjeala” este, de
fapt, efectul stimulant al cafeinei, care
ne face să rezistăm pe parcursul zilei. E ceea ce ne atrage cel mai mult la
cafea, probabil. He, he, he, câți dintre noi așteaptă cu nerăbdare să se bucure de ceașca de cafea fierbinte de dimineață?!! Efectul de
stimulare al cafeinei ne face sa rezistăm tuturor încercărilor și provocărilor ce se abat
peste noi pe parcursul unei zile. Mai mult decât atât,
cafeaua are arome complexe și interesante pe
care mulți băutori de cafea le apreciază și adoră!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjn91AwXl0UODCXWvYK7c4Uz6mbES4W4hTzq_cs8vVENkWoR7_w0LWB6Qwt3UCPeM86GaNsoCi_keusITO2iZXbcuiMI8Im87TYWsiYmUjZHE9KxocH_iPBhopGACsg2HHX-v0hTif567w/s320/caracteristici.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRuChdp1WKH6HwIFa__ZytzzwVe67ua-A2BtmtdQiTP-jRVRg-d2inBaf0kHl3f9rIUODac4ev-OPXEqoji6c08vsGlDJCu0nW0XEFb3dbOuOtUdIGqCgQ0AcjDeaXlOe0MruuVNKn2MU/s320/istoria-cafelei-resize.jpg)
Din Marea Britanie şi alte ţări europene cafeaua a fost dusă în Virgina, America...
Boaba nobilă de cafea îşi începe existenţa ca o
floare pe planta de cafea. Aceasta din urmă se aseamană cu un arbust de laur şi
produce o recoltă de „cireşe” roşii la aproximativ şase ani. Cireşele conţin
boabele care se extrag prin uscarea sau decorticarea fructului. Ulterior, boabele
sunt sortate pe categorii de calitate, în funcţie de culoare şi mărime
Un proverb turcesc descrie
cafeaua astfel: "Cafeaua trebuie să fie neagră ca iadul, tare ca moartea și
dulce ca dragostea."
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu